Visie

Wat smaak is voor de mond en parfum voor de neus, is muziek voor het gehoor. Muziek is genieten. Villa Musica wil een huis zijn waar genot en plezier maken op de voorgrond staat. Een kind dat zich ergens thuis voelt, ontwikkelt automatisch al zijn mogelijkheden.

Kinderen worden geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek. Ze maken muziek op een ongedwongen en creatieve manier. Villa Musica wil het creatieve in elk kind een kans geven en de muzikale nieuwsgierigheid aanwakkeren. Als de natuurlijke interesse voor muziek op jonge leeftijd gestimuleerd wordt dan vergroot de kans dat het kind een sterke affiniteit met muziek ontwikkelt waarop later kan worden voortgebouwd.

Elk kind is een uniek persoontje met eigen voorkeuren en kwaliteiten. Villa Musica speelt hierop in en vertrekt vanuit de leefwereld van het kind. Op deze manier is muziek niet alleen erg leuk maar stimuleert het ook de motorische, sociale, cognitieve en emotionele ontwikkeling. Zo zullen kinderen in een sessie Muziekkriebels bewegen op muziek, leren rekening houden met andere kinderen, via liedjes nieuwe woorden leren kennen en vooral veel plezier maken samen met mama of papa.

De naam Villa Musica wijst ook op zijn betrachting om muziek als een spontane vorm van communicatie in de huiskamer binnen te brengen. Muziekbeleving is zoveel meer dan een cd met leuke kindermuziek opzetten. Een cd kan je eigen stem immers niet vervangen. Als je zelf zingt, zal het kind niet alleen naar het liedje luisteren maar ook de extra aandacht en liefde ervaren. Villa Musica wil het samen thuis zingen en muziek maken stimuleren.