Pianoles

Villa Musica biedt eigentijdse pianolessen aan die zich onderscheiden van het traditionele muziekonderwijs door hun ongedwongen karakter. Elke leerling evolueert op zijn eigen tempo want er is geen vast leerprogramma. Er wordt vooral met populaire muziek gewerkt maar wel op een klassieke piano. Het gebruik van akkoorden is een vast onderdeel van de les zodat de muziek ook met de ritmische begeleiding van een digitale piano kan gespeeld worden.

Bij de kleinste kleuters is het in de eerste plaats een kennismaking met het instrument. Met de kleur- of cijfermethode leert het kind heel snel enkele eenvoudige melodieën spelen. Daarnaast is er ook tijd voor samenspel en creatieve spelletjes. Op deze manier raken de leerlingen vertrouwd met de basiselementen van muziek. Via ritmische oefeningen op onder andere djembé worden ritmes op een speelse manier eigen gemaakt.

Er wordt les gegeven aan twee kinderen per uur. Om de beurt krijgen ze les en daarna kan de muziek onmiddellijk zelfstandig ingeoefend worden op een digitale piano. Voorkennis is niet noodzakelijk omdat tijdens de lessen theorie en praktijk hand in hand gaan.


lokaal

Voor wie

Voor kinderen vanaf 4 jaar

Door wie

Severine Vaernewyck

Waar

Muzieklokaal Villa Musica
De Oogst 2
9800 Petegem-aan-de-Leie

Info & inschrijvingen

Heb je interesse om jouw zoon of dochter deze muzieklessen te laten volgen, neem dan contact op via info@villamusica.be voor verdere info of inschrijvingen.
Ook pianolessen voor oudere kinderen en volwassenen zijn mogelijk. Meer info via info@villamusica.be